KABA

Božićni sajam u Draganiću i ove godine okupio izlagače i posjetitelje

DRAGANIĆ –  Ukrasni predmeti od keramike, unikatni nakit, ručno izrađene kuglice za bor i božićni aranžmani, čestitke, ukrasni magneti, pleteni šalovi i kape, proizvodi od lavande, ali i domaći proizvodi kao što su med, marmelade, voćne rakije i bućino ulje, samo su dio ponude koju su danas na Božićnom sajmu u dvorani Kulturnog centra Draganić izložile lokalne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostali ponuđači.

Organizator sajma je općina Draganić, a inicijativu je, s ciljem promocije ove općine i njenih udruga, obrtnika i proizvođača, prije tri godine pokrenula lokalna udruga “Zraka”. Iako je riječ o jednodnevnom sajmu, organizatori su zadovoljni kako ponudom, tako i odazivom mještana.


– Božićni sajam u Draganiću prvi je put održan prije tri godine. Kako su mještani odlično prihvatili ovu inicijativu i svake godine do sada lijepo podržali obrtnike, poduzetnike i ostale izlagače, sajam danas dovodi i ponuđače iz drugih krajeva Hrvatske, čime smo izuzetno zadovoljni. Ove godine predstavlja se deset izlagača. Svake godine ih ima otprilike toliko, no zanimljivo je da to nisu uvijek isti, već svake godine u ponudi bude nešto novo, kaže Kristina Vrbanek, predsjednica udruge “Zraka” i inicijatorica sajma.

Osim što je mještanima pruža mogućnost da barem skromnim darom razvesele svoje najmilije za nadolazeće blagdane, današnji Božićni sajam u Draganić ujedno je prilika za cjelodnevno druženje i dobru zabavu. Tijekom jutarnjih sata u sklopu sajma održan je naime božićni dječji šahovski turnir, a poslijepodne će blagdansku atmosferu podgrijati zbor osnovne škole i zbor mladih župe Svetog Jurja.

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/draganic1512/*{/rokbox}