Tradicionalni susret čelnika Grada i Županije s predstavnicima vjerskih zajednica

KARLOVAC – Prosinac i predblagdansko vrijeme doba je zahvale i razmišljanja o godini na izmaku. Jednako tako, vrijeme je to razmišljanja o godini koja nas očekuje, te izazovima koje ona donosi. Upravo je to i vrijeme tradicionalnog susreta čelnika grada i županije s predstavnicima Katoličke crkve i ostalih vjerskih zajednica.

Samo tjedan dana prije Božića u svom Uredu crkvene vjerodostojnike primio je karlovački župan Ivan Vučić, koji se zahvalio svećenicima na njihovoj brizi o vjernicima i očuvanju tradicionalnih vrijednosti naših krajeva, osobito obitelji.

Svoju poruku vjernicima i građanima biskup Mile Bogović uputio je podsjećajući da su ovi dani posvećeni djetetu, simbolu obitelji i sigurnosti.

Dok je župan Vučić ugostio samo predstavnike katoličke crkve, gradonačelnik Damir Jelić je ugostio i predstavnike drugih vjerskih zajednica. Kako je pojasnio, ovaj današnji susret prikaz je pojašnjenja upravo te riječi. Jer jedan od gesla Karlovca je grad susreta, u njemu se susreću rijeke, različita narječja, ali i ljudi različitih vjera i svjetonazora.

Kolika je suradnja Karlovačke županije s vjerskim zajednicama govori i činjenica da je županija za njihov rad iz proračuna izdvojila 310 tisuća kuna, dok je Grad Karlovac ove godine za obnovu sakralnih objekata na području grada izdvojio pola milijuna kuna.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/svecenici_zupan_jelic/*{/rokbox}