Karlovac dobio Energetski info kutak

KARLOVAC – U sklopu ureda Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske u dvorištu Obrtničkog centra u Haulikovoj ulici danas je otvoren i energetski info kutak. Karlovčani tako sada na jednom mjestu mogu dobiti informacije o sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije, sustavima povećanja energetske učinkovitosti te informacije o aktualnim natječajima Grada Karlovca i Karlovačke županije. Uz sve informacije koje možete dobiti o energetskoj učinkovitosti i uštedi energije, u karlovačkom uredu možete vidjeti uređaje koje možete ugraditi i koristiti u svojim domovima.

Karlovačka županija je Energetsku agenciju osnovala prije pet godina i otvaranje ovog ureda je kruna višegodišnjeg rada, istaknuo je ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac, pozivajući građane da posjete novi ured.

Inače, Grad Karlovac je ove godine za poticanje energetske učinkovitosti uložio značajna sredstva, a u idućoj godini iz proračuna planiraju izdvojiti više od 4 milijuna kuna. Pokazatelj je to energetske i okolišne osvještenosti grada, poručila je dogradonačelnica Marina Kolaković.

Interes građana je puno veći nego što je Karlovačka županija očekivala, potvrdio je župan Ivan Vučić, kazavši da je najveći interes za peći na pelete i sunčane kolektore, a u posljednje vrijeme i za sufinanciranje ugradnje toplinskih ovojnica na zgrade.

U karlovačkom uredu je zaposleno troje ljudi, a ured će za sve upite biti otvoren od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/energetski_kutak/*{/rokbox}

error: Content is protected !!