Stanari Vrazove neće biti u svojim domovima do Božića

KARLOVAC – Stanari Vrazove 42 u Karlovcu koji su 25. listopada pretrpjeli plinsku eksploziju, ipak neće biti u svojim stanovima do Božića. Direktor Inkasatora Nikola Rogoz prije nekoliko dana o tome je izvjestio javnost, stoga je temu na aktualcu karlovačkog Gradskog vijeća potegnuo Nikola Badovinac (SDP). Zanimalo ga je zašto proračun statičara kasni više od tri tjedna, te hoće li netko biti sankcioniran zbog toga.

– Zbog starosti zgrade, statičari su morali provesti dodatne provjere koje su promijenile granicu rušenja, odgovorio je Rogoz te dodao kako se zbog toga dio mora ukloniti ručno, a ne strojno.

Osiguravajuće društvo je dalo nalog kako se ne smije učiniti veća šteta prilikom bilo kojeg zahvata stoga je Inkasator dužan osigurati ne nastajanje bilo kakve štete u bilo kojem koraku pa i u dokumentaciji. I tako smo izgubili vrijeme na birokratiziranje, pojasnio je Rogoz.

Badovinac je samo apelirao da Inkasator s obzirom na složenost situacije, češće izlazi u javnost s podacima što se radi na zgradi u Vrazovoj. Pitanje je samo koliko će to, kao i objašnjenje zašto se kasni sa sanacijom, značiti stanovnicima koji ni danas ne znaju kada će moći natrag u svoje domove.

error: Content is protected !!