Oporba napustila sjednicu – Proračun za 2014. godinu ipak usvojen

DRAGANIĆ – Nakon puna dva mjeseca zasjelo je draganićko Općinsko vijeće. Pred vijećnicima su se našle 22. točke među kojima su prihvaćanje Urbanističkog plana uređenja općine, izmjene i dopune Proračuna za ovu te donošenje Proračuna općine za iduću godinu, ali u dnevni red nije bio uvršten aktualni sat, zbog čega se SDP-ova koalicijska oporba žustro pobunila te zatražila da se on ipak održi. No njihov prijedlog nije prošao stoga su odlučili napustiti sjednicu.

Urbanistički plan te izmjene proračuna za ovu godinu usvojeni su jednoglasno, doduše sa 7 glasova za. Izglasan je i Proračun za 2014. godinu u iznosu od 5.392.300 kuna

Načelnik Stjepan Bencetić kazao je kako se uštedjelo gdje se moglo, ali uz uštede ipak su morali paziti da se previše ne štedi na komunlanoj infrastrukturi, kulturi, socijalnoj skrbi odnosno da se zadovolje potrebe važne za općinu.

Tako su povećani rashodi za subvenciju vrtića. Iduće godine za tu stavku izdvojit će se 400 tisuća kuna, a otvorena je mogućnosti izgradnje trga u centru Draganića te izgradnja nogostupa na D1 od Mrzljaka do skretanja za Bencetiće i to u visini od 1,4 milijuna kuna, za što očekuju pomoć ministarstva te županije.

Proračun je prošao no nisu prošla povećanja za grobnu naknadu od 20% koliko je tražio direktor Komunalnog Mijo Jagatić, ali niti njegov zahtjev za kupnjom freze jer Nadzorni odbor nije o kupnji obaviješten. Očito da Komunalno više ne može samo tako bilo što kupiti jer Draganić ipak pamti da još uvijek nedostaje jedan traktor.

ov_draganic_19122013_01

error: Content is protected !!