Četrdeset godina ULAK-a; Hrvatski sabor kulture nagradio zaslužne

KARLOVAC – Već 40 godina postojanja na karlovačkoj likovnoj sceni za Udrugu likovnih autora Karlovac ULAK znači puno. Svoju 40. obljetnicu proslavili su sinoć u istoimenoj Galeriji izložbom radova svojih članova. Radove je izložilo 40 članova, a na proslavu i izložbu pod nazivom “Dar gradu Karlovcu” stigli su brojni poklonici likovne umjetnosti i podupiratelji rada ULAK-a kroz sve ove godine.

– Ovaj značajan jubilej rezultat je kvalitete stvaralačkog rada članova ULAK-a, koji svih ovih godina zdušno rade na promicanju likovne i primijenjene umjetnosti, ne samo organiziranjem izložbi, već i kroz organizaciju raznovrsnih tečajeva crtanja i slikanja. Ovaj nadaleko prepoznatljivi karlovački kulturni brend dugogodišnjim uspješnim djelovanjem obogaćuje kvalitetu života svojih sugrađana, ali i svih ostalih koji su bili u prilici razgledati neku od njihovih brojnih izložbi, rekao je zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić čestitajući ULAK-ovcima okruglu obljetnicu.

ulak2

(u karlovačkoj Galeriji sinoć se tražilo mjesto više) 

Kako je zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić i sam član ULAK-a sinoć je od Hrvatskog sabora kulture dobio brončano priznanje za osamnaestogodišnji doprinos u promicanju likovne umjetnosti. Osim toga dodjeljene su i zlatne povelje za više od 30 godina kontinuiranog rada. Zaltna povelja za tridesetjednogodišnji rad dodijeljena je Agnezi Radmanović i Bošku Nikoliću, vrijednom karlovačkom akvarelisti. Boško Nikolić uz ULAK je vezan već trideset i četiri godine.

ulak4

(za dobru atmosferu na otvorenju izložbe pobrinulo se KUD iz Skakavca)

Dodijeljeno je i četiri srebrnih te sedam brončanih povelja, točnije povelje je dodijelio prof. Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu pri Hrvatskom saboru kulture. Prof. Kovačević tom je prilikom naglasio da je upravo ova obljetnica pokazatelj dosljednosti njenih članova u nadahnuću i ljubavi prema toj vrsti umjetničkog izražavanja. Govorio je i o kvaliteti stvaralaštva članova ULAK-a, koja je, kaže, među najboljima u Hrvatskoj.

ulak3

(prof. Mirko Kovačević iz Hrvatskog sabora kulture dodijeljuje nagrade zaslužnim ULAK-ovcima) 

Predsjednik ULAK-a Mišo Pakši u ime ULAK-a dodijelio je zahvalinicu Aleksandri Goreti, akademskoj slikarici koja je 1995. godine u ULAK-u vodila tečaj crtanja i slikanja, a upravo su iz tog tečaja proizašli brojni sadašnji članovi. Predsjednik se zahvalio i svim građanima koji su ove, ali i prijašnjih godina, posjećivali njihove izložbe te ih podupirali u svim aktivnostima. Predsjednik Pakši svojim je članovima poželio još dugi niz godina na likovnoj sceni.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Ulak_izlozba/*{/rokbox}

error: Content is protected !!