KABA

Od gimnazijskih učila do Teslina kabineta

KARLOVAC – Donacijom Rotary kluba Karlovac – Dubovac izvršena je restauracija 23 stara učila kabineta za fiziku Gimnazije Karlovac. Navedena učila živi su svjedok visoke razine obrazovanja u Karlovcu u 19. i 20. stoljeću, a u tom kabinetu svoja znanja u fizici stjecao je i naš znansvenik svjetskog ugleda Nikola Tesla.

Rotary club Karlovac- Dubovac tijekom ove godine raznim akcijama prikupilo je 30 tisuća kuna u svrhu “Obnove učila Gimnazije Karlovac”. Dubovački rotarijanci najavljuju još sličnih akcija, jer je cilj njihovih postojanja pomaganje drugima.

Ravnatelj Gimnazije, istaknuo je kako velika zahvala ide profesorici fizike Tanji Mihaljević koja je “iskopala” učila iz kabineta i uočila mogućnost njihove primjene u radu.

Učila je restaurirao Zoran Kirchoffer iz Zagreba, a učila će zasigurno pridonijeti još boljem radu karlovačkih Gimnazijalaca, koji su inako poznati kao vodeći u području fizike. Tko zna, možda jednog dana, iz karlovačkih Gimnazijskih klupa potječe još koji Nikola Tesla.

 

Gimn1

(fotografije preuzete s facebook stranice Gimnazije Karlovac)