KABA

Umirovljenici pomogli Skloništu za beskućnike

KARLOVAC – Članovi Akcije umirovljenici zajedno i njihova sekcija “Superbaka” razveselili su danas korisnike Skloništa za beskućnike u Karlovcu. Naknade koje dobivaju njihovi županijski vijećnici, kao i one iz raznih odbora odlučili su potrošiti u humanitarne svrhe.

Nakon što su nedavno donirali Žensku grupu Korak, sada su odlučili beskućnicima uljepšati Božić i Novu godinu. Danas su im donirali hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti tisuću kuna, te odjeće i obuće potrebne za zimu. Na Staru godinu razveselit će ih doručkom i ručkom, dok već u ponedjeljak stiže još higijenskih potrepština.

U Skloništu se trenutno nalazi 22 ljudi, od čega dvije žene. Žalosno je što je među njima i 11 hrvatskih branitelja, rekao je Pavao Umnik. Rudolf Devčić dodao je kako su upravo na ovom mjestu prije 8 mjeseci prezentirali svoj socijalni program, u kojem se nalazi i zbrinjavanje beskućnika, a u današnju akciju uključen je i Klub umirovljenika.

Željka Cindrić, predstavnica Superbaka, kaže pak kako se nada da će se dobra suradnja nastvaiti i u sljedećoj godini, a ne samo za blagdane.

Voditeljica Dnevnog boravka Skloništa Ivanka Vukas Grdić kaže kako im nedostaje hrane u ovim zimskim mjesecima, te poziva sve koji žele pomoći da to i učine. Osobito bi voljeli kada bi im netko donirao nedjeljni ručak svakog tjedna, jer tada ne dobivaju hranu iz grada.