Karlovački HSLS: proračun nije razvojni, ali je uravnotežen

KARLOVAC  – Članovi karlovačkog ogranaka HSLS-a na konferenciji za novinare predali su vrijednu donaciju Udruzi “Jak kao Jakov”. Radi se  o donaciji od 2 tisuće kuna. Ta će donacija kazala je predsjednica Udruge Jak kao Jakov biti pridodana akciji “Njihovi anđeli”, u kojoj je do sada prikupljeno 100 tisuća kuna, a čime će biti pomognuto u liječenju petogodišnje Nine Salopek, ali pomoći se će još 40 – eto djece koji boluju od malignih bolest. Nakon predaje donacije predsjednik HSLS-a, Dragutin Belavić je kazao kako  nedavno usvojen  Proračun Grada Karlovca nije razvojni, ali je u ovim teškim prilikama uravnotežen i održiv, a to je najvažnije.

– Svjesni smo toga da ne možemo ovaj proračun nazvati posebno razvojnim, ali mislimo da je to uravnotežen proračun koji će omogućiti rad svih korisnika. To je jedan održiv proračun. Jasno nam je da nam u sljedećoj i godinama ispred nas moramo učinite neke značajnije pomake, a upravo to očekujemo u sljedećem razdoblju. Nama je cilj povećanje proračuna, a povećat ćemo ga da se otvori veći broj radnih mjesta, zaposle nezaposleni i da indirektno kroz svoju plaću pune proračun. Isto tako želimo povećati efikasnost Gradske uprave, rekao je predsjednik karlovačkog Ogranka Dragutin Belavić. 

On smatra kako je potrebno zaposliti dodatne ljude kako bi se efikasnost rada Gradske uprave povećala, osobito jer će kroz godinu do dvije pet do osam ljudi otići u mirovinu pa je ovo jedan prijelazni period. Istaknuo je i kako je cilj smanjiti troškove u Gradskoj upravi, ali i da očekuje bolju 2014. godinu s više investicija i realizacijom planova. Izrazio je i svoje nezadovoljstvo raspravom o Strategiji razvoja grada Karlovca, u kojoj je prema njegovom mišljenju, trebalo biti više rasprava na više razina. Jedna od tema bila je vezana uz trasu međunarodne pruge što Belavić smatra gorućim problemom stoga je izrazio bojazan jer smatra da je Karlovac izigran. Strahuje da će i ove priča završiti kao i prolazak autoceste kroz Drežnik. Pozavo je gradonačelnika, župana i ministra da zajedno sjednu te da razmotre izmjenu prostornog plana Karlovačke županije i prolazak pruge kroz Karlovac i Josipdol.Belavić je također rekao kako bi se učenike osnovnih i srednjih škola koji su briljirali na natjecanjima trebalo prigodno nagraditi i promovirati.

error: Content is protected !!