KABA

Karlovačkoj mesnoj industriji 11,27 milijuna kuna europskog novca

KARLOVAC – Više od 11 milijuna kuna europskog novca bit će uloženo u karlovačku tvornicu PPK. Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice”.

Karlovačkoj mesnoj industriji PPK isplaćeno je 11.275.500 kuna za ulaganje u opremanje postojećih klaonica, rasjekaonica, hladnjača, objekata za proizvodnju mljevenog mesa, mesnih pripravaka i preradu mesa. Tvrtka je ova bespovratna sredstva iskoristila za daljnju modernizaciju tvrtke te povećanje konkurentnosti na tržištu.

IPARD je pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. – 2013. godine. Glavni cilj IPARD programa je unapređenje poljoprivrednog sektora uz pomoć konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda. Kroz IPARD program u Republici Hrvatskoj do sada je korisnicima bilo dostupno 179 milijuna eura potpore.