Karlovački vatrogasci proslavili svoj rođendan

KARLOVAC – Već 42 godine Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca štiti i pomaže u nevoljama svojim sugrađanima. Odlukom tadašnjeg općinskog vijeća grada Karlovca 1971. godine, osnovan je Centar za zaštitu od požara grada Karlovca. U početku je radilo 20-ak vatrogasaca, no danas je to respektabilna i profesionalizirana služba koja je rođendan sinoć proslavila misom u crkvi Presvetog Trojstva te prigodnim domjenkom.

Godina koja je pri kraju bila je specifična s puno tehničkih intervencija, više nego što je bilo požara. Ovu 2013. će pamtiti po poplavama te sniježnim oborinama, ali nekih većih intervencija koje bi ostale trajno u sjećanju srećom nije bilo, kazao je zapovjednik postrojbe Miroslav Rade.

Financije su i dalje problem, a manjak sredstava nije zaobišao niti vatrogastvo. Iako je zgrada u kojoj borave stara 41 godinu, izgradnju Vatrogasnog centra koji je već godinama u planu neće dočekati ni u novoj 2014. godini. No nedostatak sredstava, neće značiti manju brigu za sugrađane kojima će i dalje biti na raspolaganju 24 sata na dan.

error: Content is protected !!