Ostojić: Početkom godine novi sanacijski upravitelj iz bolničkog kadra

KARLOVAC – Sanacija bolnica se ne odvija kako je sanacijskim programom predviđeno. Dugovi se ne smanjuju, nego gomilaju, tvrdio je župan Ivan Vučić na Županijskoj skupštini prije dva mjeseca. No sanacijski upravitelj Bolnice Rade Cvjetičanin odgovorio je kako sanacija ide prema planu, iako je još uvijek rano donositi cjelovite zaključke. Njegove riječi potvrdio je i resorni ministar Rajko Ostojić za nedavna boravka u našoj županiji, a zadovoljan je ministar i sa novom upravom.

Iako je Masterplan bolnica bio najavljen za listopad, to se nije ostvarilo. No možemo ga očekivati kroz nekoliko tjedana. Već sada je prema njemu jasno vidljivo kako će neki odjeli biti ukinuti, a govori se i o spajanju bolnica. Karlovačka ovime ne bi trebala biti zahvaćena.

– Karlovačka bolnica ima sreću što dobro radi. Naime na samo 15-ak kilometara postoje bolnice istih kapaciteta i rangova, a karlovačka te ogulinska su različito rangirane i akreditirane te udaljene 50-ak kilometara tako da se njihovo spajanje ne očekuje, objasnio je ministar Ostojić.

Bilo kako bilo, sanacijski upravitelj Cvjetičanin najavio je odlazak, a njegova zamjena doći će početkom godine, ministar napominje iz postojećeg bolničkog kadra.

error: Content is protected !!