KABA

18. Božićno jutro u Korani

 

KARLOVAC – Tradicionalni 18. ronilački uron održan je danas na Korani. Ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Karlovac i Vodomara iz Duge Rese zaronili su kod skakonice na Korani kako bi još jednom očistili korito rijeke. Temperatura rijeke od samo 7 stupnjeva nije ih obeshrabrila.

Na Božićno jutro, dok su mnogi još u krevetu ili na obiteljskom doručku karlovački ronioci tradicionalnu skaču u Koranu i rone. Još od 1995. godine svake se godine okupe na istom mjestu i čiste rijeku. Cilj im je potaknuti građane da ne bacaju stvari u rijeke, te da misle na očuvanje okoliša.

Već u prvim minutama urona ronioci su pronašli kantu za smeće iz jednog od karlovačkih parkova. Najčešće, kod ovakvih akcija pronađu odbačene bicikle, novčanike i slično. Često ronioci pronađu i minsko eksplozivna sredstva, te odbačeno oružje i streljivo.

Božićni ugođaj pokvarilo je toplo vrijeme, jer su karlovački ronioci znali zaroniti i u zaleđenu Koranu, te ispod leda uslikati jedne od najljepših podvodnih fotografija. Možda ih vrijeme posluži iduće godine, kada ponovo na Božić planiraju uroniti u hladnu rijeku.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/bozicni_uron/*{/rokbox}