KABA

Udruga Carpe diem godinu završava pozitivno i s brojnim planovima

KARLOVAC – Kraj godine savršen je trenutak za zbrajanje rezultata. U karlovačkoj udruzi Carpe diem zadovoljni su 2013. godinom koja je unatoč krizi bila više nego dobra. Pokrenut je centar VolonterKA, a odrađeni su i brojni projekti. Planovi za sljedeću godinu su ambiciozni, ali ostvarivi.

Proveli smo dobre projekte, uključili nove korisnike, osobito mlade, te sklopili nova partnerstva za nove projekte u 2014. godini, kažu u Carpe diemu. 127 volontera odradilo je više od 7.000 sati, a pokrenut je i lokalni volonterski centar VolonterKA, zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih, kroz koji se osim promicanja volonterizma pokušava uključiti građane, te povećati vidljivost volonterskog rada i utjecati na javnost da se volonterski rad vrednuje.

Održan je tako Festival volonterizma na kojem su podijeljene četiri nagrade najboljim volonterima, a festival će se nastaviti i iduće godine. Zadovoljni su i donatorskim natječajima, na koje se redovito prijavljuju, te ostvaruju projekte, a sljedeće godine u planu su već četiri.

Što se tiče vođenja Centra za mlade, u Carpe diemu su zadovoljni odazivom, a mladi sve više i sami žele aktivnosti, o čemu svjedoči čitav niz festivala i sličnih događanja upravo udruga mladih, jer oni pokreću stvari i bitni su za budućnost društva.