KABA

Usvojen dugoreški proračun za 2014. godinu

DUGA RESA – Sa 14 glasova za, jednim protiv (Vesna Brezović, SDP) i jednim suzdržanim (Emil Belavić, laburisti) usvojen je proračun Duge Rese za 2014. godinu. Iako se ovih dana puno pisalo o trgovini dugoreškim proračunom te rušenju Baršićeve vladavine, to se ipak nije dogodilo. Najoštriju kritiku uputila je SDP-ova Vesna Brezović koja se osvrnula na telefonsku anketu kojom se vijećnike ispitivalo kako će dignuti ruku kod glasanja za proračun nazvavši to iskonskim biznisom.

– Proračun je bez vizije, vidi se gdje će biti Duga Resa za 5 godina, bit će tamo gdje je stala prije 12 godina, zaključila je Brezović i dodala kako se neki odriču stranke zbog principa, a drugi principa zbog stranke.

Zatražena su i 3 amandmana na proračun. Zatraženo je 20 tisuća kuna za isplatu pomoći djeci siromašnih roditelja u vidu školskog obroka, isto toliko za božićnicu umirovljenicima, 100 tisuća kuna za sportsku zajednicu te za vatrogasnu autocisternu.

Nakon 10-minutne stanke, gradska vlast prihatila je amandmane, a vijeće je na kraju usvojilo proračun u iznosu od 33 milijuna kuna.

– Proračun je kompliciran, bilo je puno kombinacija i ”čaranja” po papirima, a rađen je tako da smo računali na manje novaca iz državnog proračuna, odnodno po principu ”uzdaj se u se i u svoje kljuse”, komentirao je gradsku blagajnu za iduću godinu gradonačelnik Ivan Baršić.