KABA

Dom za starije i nemoćne “Sv.Antun” godinu završava pozitivno

KARLOVAC – Iako je iza nas još jedna recesijska godina u nizu, Dom za stariije i nemoćne “Sveti Antun” će ju, čini se, završiti pozitivno.Bilo je tu od 1. listopada korekcija cijena smještaja, ali su uvedene i mjere štednje, no ističe ravnateljica Murganić, korisnicima ipak nije narušen standard života.

– Ustanova, naš Dom svake godine ipak ima potrebu da se obnavlja. Mi smo ove godine sanirali oštećenja na krovu, uz to imali smo tri velika zahvata na sanitarnim čvorovima. Jedan smo sanitarni čvor u prizemlju prenamijenili za potrebe osoba s invaliditetom. Za potrebe kućne njege i pomoći u kući kupili smo mali auto. Našu smo kuhinju nadopunili i obnovili s kvalitetnim aparatima. Posebno se veselimo što smo uspješno završili investiciju koju smo financirali s Fondom za energetsku učinkovitost. Riječ je o prenamjeni kotlovnice s lož ulja na zemni plin. Investicija je vrijedna 700.000 kuna. Radovi su trajali dvije godine, a sad se već u ovih mjesec dana od kada se grijemo na zemni plin pokazala ušteda oko 40 posto, pohvalila se Murganić.

Inače, danas su Dom posjetili članovi Matice umirovljenika Karlovac predvođeni predsjednikom Nikolom Maijanićem. Riječ je o tradicionalnom susretu članova Matice i Doma na kojem uz pjesmu, članovi Matice daruju korinike Doma. Koncert u Domu je održao Mješoviti pjevački zbor “Vid Rukavina” i Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac. – Veselimo se da smo opet tu u Domu, volimo se družiti i pjevati korisnicima, rekao je predsjednik Matice, Nikola Marijanić. Inače, Marijanić je posebno ponosan na Tamburaški orkestar Matice koji broji 48 članova. – Najveći nam je uspjeh samostalni koncert 4. prosinca u Zorin domu te koncert 21. rujna u Crikvenici. Poslije Nove godine očekujemo završetak kinodvorane u Dugoj Resi gdje ćemo napraviti reprizu koncerta iz Zorin doma, veselo je najavio predsjednik karlovačke Matice Nikola Marijanić.

Da se svi u Domu vesele ovakvim posjetima potvrila nam je ravnateljica Nada Murganić.

– Dom je uvijek otvoren za sve građane. Nas rado posjećuju sve umirovljeničke udruge, ali ovo danas je tradicija jer Matica umirovljenika svake godine dođe i daruje naše korsnike. Ipak, ono što je najvrjednije, to je njihov dolazak i dar u obliku prekrasnog koncerta, kazala je ravnateljica Murganić.