KABA

Javna rasprava o Općim uvjetima o isporuci toplinske energije

KARLOVAC – Neslaganje na relaciji HERA – ROZP nastavlja se i danas na nedjelju. Ovoga puta ROZP zamjera što je HERA Opće uvjete o isporuci toplinske energije trebala po Zakonu o tržištu toplinke energije propisati do 4. siječnja 2014. godine, no ona tek od sutra raspisuje jednomjesečnu javnu raspravu i savjetovanje o Općim uvjetima. U Hrvatskoj očito jedino potrošči moraju poštivati zakone, smatraju u ROZP-u.

– Iako HERA ne poštuje Zakon, pozivamo sve zainteresirane potrošače, udruge kao i ostale zainteresirane subjekte da se uključe u javnu raspravu i daju svoje prijedloge, sugestije i mišljenja, poručuju u ROZP-u.

Prijedloge možete dostaviti na adresu Organizacije “ROZP”, M. Vrhovca 13, 47 000 Karlovac ili na e-mail potrosac@rozp.hr. Možete to učiniti i izravno na adresu HERA-e, putem propisanog obrasca na internetskoj stranici www.hera.hr.

– Ovo je prilika i obveza svakog potrošača korisnika javne usluge isporuke toplinke energije da svojim učešćem doprinese da Opći uvjeti isporuke toplinke energije kao sastavni i nepromijenjivi dio ugovora koji će po Zakonu o tržištu toplinke energije do srpnja 2014. godine morati sklopiti s kupcem toplinske energije, budu po mjeri potrošača, što je u interesu svih. Udruge za zaštitu potrošača i Savjetovališta za zaštitu potrošača neće imati potrebu niti obvezu savjetovanja potrošača po pitanjima koja će biti propisana Općim uvjetima isporuke toplinske energije, zaključuju u ROZP-u.