KABA

PD Vrlovka proslavilo 15. godišnjicu rada

KAMANJE – Hrvatski planinarski savez uručio je zaslužnim članovima deset brončanih i jedan srebrni znak kao nagradu za doprinos za razvoj planinarstva. Dobitnici brončanog znaka su Ljerka Ladika, Ljiljana Maršić, Ksenija Priselac, Mirjana Klemenić, Janko Perićak, Branko Jakšić, Damir Ladika, Mijo Maršić, Stjepan Maršić i Ivica Škot, a dobitnik srebrnog znaka je Krunoslav Mlačak. Nagrade su uručene sklopu svečane sjednice Skupštine planinarskog društva Vrlovka koja je održana povodom 15. godišnjice rada i djelovanja.


Kako je rečeno, u proteklih 15 godina Društvo je organiziralo mnogobrojne planinarske izlete i pohode, provelo je pet općih planinarskih škola, a članovi društva osvojili su mnogobrojne vrhove u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Pripremilo je preko 70 projekata, od čega je devet bilo financirano sredstvima EU.


Svečanoj sjednici prisustvovalo je, osim članova društva, velik broj predstavnika donatora, sponzora i partnerskih organizacija. PD Vrlovka također je dodijelilo zahvalnice zaslužnim organizacijama i pojedincima te sponzorima. Poseban aplauz nazočni su uputili Filipu Čuligu, najmanjem planinaru PD Vrlovka koji, iako još nije napunio godinu dana, već ima osvojenih desetak vrhova.