Uspješna godina za Zorin dom

KARLOVAC – Gradsko kazalište Zorin dom u 2013. godini doživjelo je pravi procvat. Nagrade, priznanja, brojne predstave vlastite produkcije, velik broj mališana okupljenih oko kazališta, zapošljavanje dva profesionalna glumca, sve to obilježilo je prošlu godinu.

Ostvareno je sve što smo planirali, čak smo i premašili plan, kaže ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan, koji dodaje da je ove godine izvedeno 385 programa, a čak 85 tisuća gledatelja pogledalo ih je. Krenuli smo s namjerom da zatvorimo kazališni krug, odnosno da programe ponudimo najmlađima, ali i srednjoškolcima, te odraslima, u tome smo i uspjeli. Od rujna do prosinca izvedeno je šest programa naše produkcije, dodaje Šestan.

Do kraja sezone u planu su dramske predstave za odrasle, a već 7. veljače na rasporedu je autorski projekt Zlatne rukavice, dok nas potom očekuje Improkaz dramskog studija, te u travnju Trojica na ljuljački.

Šestan u svom stilu kaže kako nije zaslužan za uspjehe Zorin doma, jer to ne ovisi samo o njemu. Ekipa Gradskog kazališta marljivo je čitave godine radila, a rezultati nisu izostali.

Nema značajnijih festivala gdje se Zorin dom nije predstavio, a nagrade nisu izostajale, no ni interes mladih. Čak tristotinjak polaznika baletnog i plesnog studija, 40-ak dramskog, Zorice koje su nedavno snimile spot, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora koje pod ravnanjem dirigentice Radmile Bocek stremi u nove visine, dovoljno govore o rezultatima.

Ne smijemo zavboraviti Sanju Hrnjak i nekoliko nagrada koje je donijela u Karlovac, kao ni novozaposlene profesionalne glumce Giulia Settima i Peđu Gvozdića koji su bili i u Azerbejdžanu. No, rezultati će biti i bolji, jer Zorin dom je dokazao da može.

Iznenađenja vam nećemo otkrivati, dovoljno smo vam već rekli, no svakako ne zaboravite odškrinuti vrata Zorin doma, možemo vam obećati da nećete požaliti.

error: Content is protected !!