Akcija policije Mir i dobro urodila plodom; I za Božić i za Novu bilo mirno što se tiče pirotehnike

KARLOVAC – Osim što božićno – novogodišnji blagdani većini donose radost, neki na žalost u to vrijeme doslovno ostanu bez prstiju. Naravno, riječ je o naoko bezazlenoj igri pirotehnikom koja se u tren oka može pretvoriti u pravu tragediju. Srećom što se toga tiče ovi su blagdani na području naše županije protekli bez posljedica. Akcija policije Mir i dobro konačno je urodila plodom pa je Božić kako to i priliči prošao bez prevelikog pucanja, a samim time i bez ozljeđivanja. Ozljeda nije bilo ni za Novu godinu, iako se pucalo puno više nego za Božić.

– Tijekom božićno-novogodišnjih blagdana akcija policije Mir i dobro protekla je na sve zadovoljstvo bez ozljeđivanja, bez propucavanja ugostiteljskih objekata, i bez narušavanja javnog reda i mira pogotovo na mjestima gdje su organizirani dočeci Nove godine, kaže Damir Danilović voditelj smjene Operativno – komunikacijskog centra PU karlovačke.

Osim onima koji imaju pse, a koji često znaju biti osjetljivi na petarde, građanima Karlovca očito nisu pretjerano smetali ljubitelji pirotehnike, ali kažu, samo nek se njome rukuje oprezno.

– Kod nas u Grabriku nije se pretjerano pucalo pa mogu reći da je bilo mirno, a inače mi smeta kad se puca, osobito na Božić. Ostalih dana me ne smeta pucanje jer na kraju krajeva svatko se na svoj način veseli Novoj godini, rekla je Katica iz Grabrika. Alen iz Ozlja kaže da je tijekom blagdana pucao, ali da je oprezno rukovao s pirotehnikom. Lidiji iz Karlovca, točnije s Gaze smetaju petarde jer, kaže, ima psa koji se boji pucanja pa ga u te dane izvodi u šetnju ili rano ujutro ili kasno navečer.

PU karlovačka inače poziva na oprezno rukovanje petardama jer akcija Mir i dobro traje do 8. siječnja.

– Molimo građane da ovo primjereno ponašanje nastave i dalje. Unaprijed se zahvaljujemo što je i ovo prije proteklo u najboljem redu, rekao je Damir Danilović voditelj smjene Operativno – komunikacijskog centra PU karlovačke.

Tradicionalno, već 20. godinu za redom, za božićne blagdane, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi operativnu akciju Mir i dobro. Cilj joj je spriječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava za ozljeđivanje.


 


error: Content is protected !!