Bogat program ovogodišnje Noći muzeja

KARLOVAC – I ove godine manifestacija Noć muzeja bit će održana 31. siječnja u Gradskom muzeju, te Galeriji Vjekoslav Karas.

Središnji događaj Noći muzeja 2014. bit će otvorenje gostujuće muzejske izložbe „Dva desetljeća hrvatske kune/ izložba natječajnih radova za idejno rješenje kovanog novca 1993. godine” u 19.30 sati u izložbenom prostoru u potkrovlju Gradskog muzeja Karlovac. Izložba je ostvarena u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu i Hrvatskom narodnom bankom.

Lutkarskom predstavom „Legenda o kuni” s početkom u 18.30 sati u Maloj dvorani najmlađim posjetiteljima muzeja bit će ispričana priča o tome kako je i zašto životinjica kuna pronašla svoje mjesto na slavonskom banovcu.

U 20.30 sati u Maloj dvorani će Tomislav Bilić, kustos Numizmatičke zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu i jedan od autora izložbe, održati predavanje: „Natječaj za idejno likovno rješenje kovanog novca novčane jedinice RH 1993. godine”.

Tijekom noći organizirano je stručno vodstvo po stalnom postavu Muzeja, igraonica edukativne igre na ploči „U vrtlogu boje” za djecu od 7 do 15 godina i povoljna kupnja muzejskih publikacija.

U Galeriji „Vjekoslav Karas” postavljena je samostalna izložba akademskog slikara Marka Šošića: Knjiga snova, kojom autor istražuje svijet snova. Učenici Srednje škole Duga Resa će u okviru programa Tulum s(l)ova, čitati odabrane tekstove iz književnih djela vezane uz snove i izložbu te izvesti performans svjetala-sjena i zrcala. Prigodnim autorskim nastupom posjetitelje će zabaviti karlovački band Downcast Art.

error: Content is protected !!