Štukijada u Dugoj Resi okupila 50-ak ribolovaca

DUGA RESA – Riba, doduše, baš i nije grizla, ali to ne znači da atmosfera nije bila dobra.

Zimska štukijada, odnosno ribolov štuke u paru u organizaciji Kluba sportskih ribolovaca Mrežnica iz Duge Rese, na dugoreškom Tušmeru okupila je velik broj domaćih natjecatelja, ali i gostiju iz drugih gradova, pa čak i inozemstva. Već u sedam ujutro ribolovci su se okupili i zauzeli svoje pozicije, a sunčan i neuobičajeno topao dan za ovo doba godine i cjelodnevno druženje uz rijeku nadvladali su činjenicu da je epilog štukijade bilo svega nekoliko ulovljenih primjeraka.

– Ovo je već četrnaesta štukijada koju organiziramo u posljednjih osam godina. Ovog puta natječu se 24 ekipe, što znači da ima 48 natjecatelja. Osim Dugorešana, tu su i natjecatelji iz Karlovca, Slunja, Zagreba i Slovenije. Trenutno baš i nije vrijeme za lov štuke pa je zato ulov danas slab. Za sada, u nekoliko sati, ulovili smo samo tri komada. Inače, ulov koristimo za naše mrjestilište u Svetom Petru – rekao nam je predsjednik Kluba Dario Bežan.

Poznato je da boravak u prirodi djeluje relaksirajuće, a dodatni poticaj za bavljenje ovom aktivnošću je zadovoljstvo koje čovjek osjeća kada, nakon proučavanja njenog ponašanja i navika, uspije nadmudriti životinju. No najbolje je od svega da riba tada, nakon vaganja i slikanja, umjesto u tanjuru, završi natrag u vodi – tako da ovdje nema strane koja izvlači deblji kraj. Možda je upravo u tome tajna relativno velike popularnosti sportskog ribolova među svim profesijama i dobnim skupinama.

Do kraja dana, ulov se povećao, pa je tako ulovljeno 13 komada štuke ukupne težine 20 kg. Bez ijednog ulovljenog primjerka ostalo je čak 13 ekipa, a prosječna težina ulovljenih bila je 1,5 kg. Najveći primjerak, štuku tešku 3,2 kg i dugačku 74 cm, ulovila je ekipa Crne mambe. U ukupnom poretku, najbolja ekipa bili su Bezopasni (Dragutin Brozović i Alen Domitrović) sa 448 bodova. Crne mambe (Petar Lipoščak i Nikola Mihalić) bile su druge s 394 boda, dok je na trećem mjestu završila ekipa Maver Team (Ivan Roth i Željko Puljar)  283 boda.


error: Content is protected !!