Automatska naplata i jeftiniji parking iza tržnice

KARLOVAC – Karlovačka Tržnica preuzela je naplatu parkiranja na velikom parkiralištu iza Gradske tržnice u ulici Tina Ujevića. Naime, nakon isteka koncesije Karcoma usluge parkiranja i naplate preuzela je Tržnica koja je počela i s naplatom.

Oko karlovačke Tržnice, jedne od najprometnijih lokacija u središtu grada, parkirati možete na tri veća parkirališta. Svaki od njih ima svoj način naplate i svoju cijenu. Novi način naplate uveden je i na parkiralištu iza Tržnice, koji je preuzela sama Tržnica, koja je još u srpnju prošle godine u svoju djelatnost pridodala i uslugu parkiranja.

– Odlučili smo se na ovaj korak prvenstveno jer svaki parking mora biti tu u funkciji razvoja tržnice. Kao prva mjera koju smo uveli je pola sata besplatnog parkiranja, a nakon toga snizili smo mjesečnu pretplatu parkiranja na 250 kuna. Godišnja pretplata je 2.650 kn što znači da imate 42 dana gratis ili godišnje štedite 350 kn. Mislim da ćemo na taj način svima onima koji dolaze na brzu kupnju omogućiti da previše ne razmišljaju gdje će stati i parkirati, kazao je direktor Tržnice Karlovac, Niko Pervan.

Na parkiralištu je osigurano oko 180 parkirališnih mjesta, a naplata bi uskoro trebala biti automatizirana. Sustav automatske naplate bi trebao proraditi 20. siječnja, a do potpune automatizacije naplate parkiranja na Tržnici radnici naplaćuju ručno.

– 20. siječnja će biti instalirana nova oprema. Tu će biti ulazni i izlazni terminali, automatizirano sve, samoposlužna kasa, gdje neće biti radne snage. Naši ljudi će samo ljude informirati gdje i kako stati i pokazati im novu tehnologiju. Parking će biti otvoren od 0 do 24 sata, a ne kao do sada samo do 21 sat, najavio je Pervan.

Budući da se radi o jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu, kod većih prometnih gužvi pri regulaciji prometa oko tržnice u pomoć priskaču policajci. Policija prema potrebi na raskrižja kod tržnice i Gradske knjižnice zna poslati do desetak policajaca.

– Problema nekih većih ne očekujemo oko Tržnice. Standardno u dane vikenda, praznika, subotom ujutro dolazi do povećanog prometa i jasno da će se tada policija uključiti u upravljanje prometom kako bi protočnost prometa bila na određenoj razini i kako bi svi sudionici u prometu bili sigurni, naglasio je voditelj Službe policije PU karlovačke, Jure Pavlinić.

Nadamo se samo da će automatizacija naplate parkiranja, ali i izgradnja novog rotora u tom dijelu grada rasteretiti promet i smanjiti gužve.

error: Content is protected !!