KABA

”Njihovi anđeli” prikupili 367.000 kuna, a već kreće i akcija za Valentinovo

KARLOVAC – Gotovo tri mjeseca trajala je akcija ”Njihovi anđeli” Udruge ”Jak kao Jakov”. No posljenjih mjesec dana odvijalo se niz aktivnosti humanitarnog karaktera kroz koje je za djecu oboljelu od malignih bolesti prikupljeno više od 367.000 kuna. Akcija je održana treću godinu za redom, a ujedno je bila i najuspješnija do sada svojim obimom, ali i ostvarenim rezultatima.

Oko 90 volontera bilo je uključeno u ovogodišnju akciju, odnosno izradu i prodaju anđela te organizaciju brojnih aktivnosti kojima su prikupljena sredstva za teško oboljelu djecu. Oko 175 tisuća kuna podjeljeno je na 23 djece iz cijele Hrvatske. Intenzivne aktivnosti prikupljanja sredstava u Karlovcu su počele 1. prosinca.

– ”Njihovi anđeli” akcija je koja je obuhvatila cijelu Hrvatsku, izrađeno je oko 2.200 kuglica i 2.000 anđela, koji su se izrađivali i prodavali u Varaždinu, Zadru, Rovinju, Koprivnici, Osijeku te brojnim drugim mjestima u Hrvatskoj. Prvi puta anđeli su imali štand i na Bečkom božićnom sajmu gdje je prikupljeno 84.000 kuna. Štand je bio otvoren punih pet tjedana, vodila ga je Zora Dušanka Zrlić, teta malene Anastazije Šare, a pomagalo je 30 volontera koji su odradili ogroman posao, kazala nam je predsjednica Udruge ”Jak kao Jakov” Ivančica Rubido.

U tijeku same akcije ukazala se potreba za pomoći 5-godišnjoj Nini Salopek. Riječ je o djevojčici koja se već dvije godine liječi od malignog neuroblastoma, a za koju je prikupljeno 193.000 kuna, a bila su održana i dva koncerta 14. prosinca.

– Nina je primila jednu injekciju, a trenutno je u teškom stanju. No sredstva su tu kako bi joj pomogla dalje, istiće Ivančica Rubido te dodaje kako će i dalje Udruga ”Jak kao Jakov” pomagati. Tako je već krenula nova akcija sa srcima, jer u srcu je naš Jakov i mi se pripremamo za Valentinovo kada će u Lana centru biti postavljen štand, a vjerojatno i prigodni program, najavljuje.

Radionice su srijedom i petkom od 17 do 20 sati, a ne sumnjamo da će se i ovoj akciji pridružiti naši sugrađani u velikom broju. Jer već su pokazali veliko srce i bili su pera na krilima njihovih anđela.