Učili kako izgraditi solarni kolektor

KARLOVAC – U sklopu projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP koji financira Europska unija, a provode udruge Eko Pan, Žmergo iz Opatije i Zelena akcija iz Zagreba u Karlovcu je organizirana radionica samogradnje solarnih kolektora.

Dvodnevna radionica samogradnje kolektora za solarnu pripremu tople vode održava se u suradnji s karlovačkom Tehničkom školom, a održava se u radionicama škole kod stanice za Tehnički pregled na Rakovcu. Na radionicama se okupilo dvadesetak učenika i zainteresiranih građana.

U sklopu projekta jučer je održana radionica samogradnje kućnih kompostera, na kojoj su sudionici mogli naučiti kako da sami naprave manji vrtni, odnosno balkonski komposter za kompostiranje organskog otpada iz kućanstva. Riječ je o vrlo jednostavnom i jeftinom komposteru kojeg svatko može napraviti uz pomoć lako dostupnih alata, a cijena materijala za njegovu gradnju ne prelazi 200 kuna.

Podsjetimo, Eko Pan je s partnerima projekt STEP započeo u travnju prošle godine. Projekt vrijedan 165 tisuća eura trajat će do listopada ove godine.

radionica_solarno_2

error: Content is protected !!