Gosti iz Bihaća oduševili Karlovčane, uskoro novo kulturno događanje

KARLOVAC – U sklopu IPA prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine pokrenut je projekt MOBILLL Usluge pokretne knjižnice za cjeloživotno učenje u ruralnim područjima Karlovačke županije i Unsko – sanskog kantona.

Cilj projekta je omogućiti zajednici pristup uslugama koje potiču cjeloživotno učenje i uspostaviti prekograničnu mrežu ruralnih zajednica. Projekt zajednički provode Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića i Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać, a vrijedan je 111 tisuća eura.

Večeras je u sklopu projekta održan koncert KUD-a Hasan-beg Biščević iz Bihaća, dok je za ponedjeljak u 11 sati na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo – Izačić predviđena svečanost primopredaje dvaju vozila koja će koristiti kao pokretne knjižnice u ruralnim područjima.

Uz KUD Hasan-beg Biščević u Zorin domu su nastupili tamburaški orkestar Prijatelji sa Une, Muhamed Liha, te Samra Zulić. Prije nekoliko mjeseci KUD Izvor iz Rakovice nastupio je u Bihaću, a ovo nije zadnje kulturno događanje u sklopu projekta.

Velik interes publike pokazuje da i Karlovčani imaju interesa za bošnjačku tradiciju i glazbu.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/bosnjaci_mobill/*{/rokbox}

error: Content is protected !!