KABA

HS produkt će proizvoditi oružje za hrvatske vojnike

ZAGREB/KARLOVAC – Karlovački HS produkt jedna je od tvrtki koja je potpisala jedan od najvećih ugovora s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske.

Naime, ministar obrane Ante Kotromanović je potpisao danas s predstavnicima hrvatskih proizvođača odjeće i obuće 14 ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe Oružanih snaga.

Vrijednost potpisanih ugovora je 66 milijuna kuna, i temeljem njega će 21 tvrtka koja je pobijedila na javnom natječaju za potrebe OS RH proizvesti 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1.585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 te 1.125 komada opreme za puške.

Ministar Kotromanović je nakon potpisivanja ugovora istaknuo iznimno zadovoljstvo ovakvom suradnjom i činjenicom da je hrvatski vojnik u potpunosti opremljen kvalitetnim hrvatskim proizvodima.

– Hrvatski proizvođači proizvode dobre proizvode koji su usklađeni sa standardima NATO-a, a ovi ugovori su primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke i pomaže im da se održe i prežive, rekao je ministar Kotromanović.

Načelnik GS OS RH, general zbora Drago Lovrić naglasio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani već u siječnju čime se omogućava da vojska na vrijeme dobije sve što joj je potrebno i najavio je kako će, u ovom procesu, oružane snage zajedno s proizvođačima zajednički raditi na unaprjeđenju vojne opreme.

hs_morh_2