KABA

Gabrići ponovno uživaju u čitanju

KARLOVAC – Projekt „Čitamo mi, u obitelji svi” ponovo je, treću godinu za redom, krenuo u Osnovnoj školi Grabrik. Koliko se učenicima i njihovim obiteljima svidio ovaj projekt, vidi se i po tome što su ove godine u njega uključena dva treća razreda – 3.a i 3.b. Cilj projekta ostao je isti – potaknuti učenike na čitanje i uživanje u čitanju.

– Tu veliku ulogu kod djece, osim učitelja, imaju i njihove obitelji. Brojna istraživanja pokazuju da djeca, kojima roditelji od prvih godina života mnogo čitaju i pričaju, kasnije lakše usvajaju tehniku čitanja, imaju bogatiji rječnik i razvijeniju maštu. Ovim projektom se želi postići zajedničko uživanje obitelji u čitanju, kažu u Osnovnoj školi Grabrik.

U naprtnjači, koju svaki put kući na pet dana nosi drugi učenik, nalazi se 8 zanimljivih knjiga iz različitih područja. Neke su knjige namijenjene roditeljima, neke djeci, a neke za zajedničko čitanje. Nakon pet dana, dijete naprtnjaču vraća u školu. Prepričava ostalim učenicima doživljaje tijekom boravka naprtnjače u njegovoj obitelji i time potiče ostale na čitanje i izgradnju pozitivnog odnosa prema čitanju.

Evo nekoliko naslova knjiga koje se ove godine nalaze u naprtnjačama: Matilda i vještičji mačak, Ljubavi obične i neobične, Asterix gladijator- strip, Koko u parizu- strip, Priča o nogometu i rokenrolu- Slaven Bilić, Malo dijete- veliki istraživač, Darovito je, što ću s njim?, Otkrij zašto ne bi želio letjeti u Apollu 13, Zašto ne bi želio graditi Veliki kineski zid i dr.

snajder

Učenici koji su prvi u svojim razredima ponijeli naprtnjače kući su Ema Šnajder i Marijan Pablo Pavan.

pavan