KABA

Počeo Mali Zilik, Dom Vladimir Nazor pretijesan za sve zainteresirane

KARLOVAC – Već 41 godinu Dom za djecu Vladimir Nazor u siječnju otvara svoja vrata i postaje mjesto umjetnosti, ni ova nije izuzetak. Malim Zilikom počela su događanja, a likovna kolonija trajat će do 24. siječnja. Interes djece ne jenjava, tako da su prostorije Doma postale pretijesne za sve koji svojim radom žele sudjelovati u Ziliku.

Djeca iz karlovačkih osnovnih škola i dječjih vrtića već su navikla dolaziti na Zimsku likovnu kolniju, a ove godine svakog dana Dom Vladimir Nazor posjetit će mališani iz drugih dječjih domova, tako su na otvorenju malog Zilika bila djeca iz Slavonskog Broda.

Prvu radionicu otvorio je akademski kipar Petar Hranuelli koji je prvi puta na Ziliku, no za njega je čuo od svojih kolega, kaže kako samo treba slušati djecu jer oni su ipak najveći umjetnici.

Modeliranjem i kaširanjem skulpture na temu bika nastali su tako umjetnički radovi mališana, a sutra će likovnu radionicu na temu ilustracija voditi Zdenko Bašić. Osim toga sutra bi na Zilik trebao stići i Davor Gobac.

Svečano otvorenje 41. Zimske likovne kolonije i izložbe akademika Đure Sedera bit će večeras u 19,30 sati u maloj dvorani Zorin doma.