KABA

Projekt Centra za odgoj i obazovanje djece i mladeži “Svi za jednoga, jedan za sve”

KARLOVAC – “Svi za jednoga, jedan za sve” naslov je projekta kojeg provodi Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac u suradnji s Gradom Karlovcem te Osnovnim školama Dubovac, Draganići, Dragojla Jarnević, Švarča, Grabrik i Turanj. U iznosu od 243.411 eura sufinancira ga Eurospka unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj “Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav”.

– Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju života učenika s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji pružanjem izravne pomoći učenicima, edukacijom roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja te opremanjem sedam obrazovnih institucija specijaliziranom opremom, kažu iz Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

U sklopu navedenog projekta Centar za svoje nastavno i nenastavno osoblje te šest škola partnera organizira četverodnevnu edukaciju. Prva dva dana edukacije održana su 10. i 11. siječnja u dvorani restorana Kristal. Edukaciju je vodila profesorica defektolog i učiteljica razredne nastave Davorka Schmidt, a sudjelovalo je oko devedeset učitelja. Treći i četvrti trening nastavnog i nenastavnog osoblja održat će se na proljeće.