KABA

Pu karlovačka razotkrila petoricu provalnika; krali po kafićima i tvrtkama

KARLOVAC – Policijska uprava karlovačka, provedenim i dovršenim kriminalističkim istraživanjima policijskih službenika Policijske postaje Karlovac, otkrila je pet osoba s područja Karlovca. Sumnjiči ih se za pet kaznenih djela teških krađa. Riječ je o petorki staroj od od 21 do 28 godina. Oni su tijekom prosinca 2013. godine i siječnja 2014. godine počiniili pet kaznenih djela teške krađe. Policija javlja da je pritom 37-godišnjak počinio kazneno djelo prikrivanja.

– Naime, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka sumnjiči se da su tijekom ranih jutarnjih sati 10. siječnja 2014. godine provalili su u ugostiteljski objekt u prigradskoj četvrti Turan u Karlovcu od kuda su otuđili novac. Istog 22-godišnjaka, te 21-godišnjaka sumnjiči se da su u razdoblju od 12. do 19. prosinca 2013. godine provalili u prostorije trgovačkog društva u gradskoj četvrti Dubovac u Karlovcu od kuda su otuđili aparat za točenje piva, uređaj za čišćenje, te oštetili raznu opremu. 24-godišnjaka i 28-godišnjaka sumnjiči se da su u razdoblju od 30. do 31. prosinca 2013. godine provalili u prostor trgovačkog društva u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu te otuđili motornu pilu, bakrene kablove i žicu. Više od 330 kg tog otuđenog bakra 24-godišnjaku je pomogao preprodati 37-godišnjak, te se njega sumnjiči da je počinio kazneno djelo prikrivanja iz čl. 244. Kaznenog zakona, javlja Pu karlovačka.

Već spomenutog 22-godišnjaka, 21-godišnjaka i 28-godišnjaka sumnjiči se i da su u večernjim satima 21. prosinca prošle godine godine provalili u skladište tvrtke u gradskoj četvrti Banija od kuda su ukrali 270 m raznog električnog kabela. Nadalje, 24-godišnjaka sumnjiči se i da je u razdoblju od 03. do 07. siječnja ove godine provalio u kontejner tvrtke u prigradskom naselju Ilovac u Karlovcu od kuda je uzeo agregat za struju, motornu pilu i drugo. Ujedno, u razdoblju od 4. prosinca 2013. do 09. siječnja 2014. godine neovlašteno je pribavio i posjedovao vatreno oružje i streljivo čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno zbog čega ga se sumnjiči za počinjenje kaznenog djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 115 tisuća kuna.

Protiv svih osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđena je kaznena prijava, a četvorica osumnjičenika stari 21, 22 ,24 i 28 godina jučer tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni i na nadležno državno odvjetništvo.