KABA

Čelništvo Županije posjetilo ZILIK; ni ove godine nisu došli praznih ruku

KARLOVAC – Ukupno 25.000 tisuća kuna Karlovačka je županija darovala Domu za djecu “Vladimir Nazor”. Deset tisuća Dom je dobio na početku ZILIK-a, a 15 tisuća kuna danas prilikom posjeta čelništva županije ovoj ustanovi te Zimskoj likovnoj koloniji koja se već 41 godinu zaredom održava u Domu. 

– Uoči otvorenja ZILIK-a Županija je pomogla Likovnu koloniju i naravno Dom sa 10.000 kuna. U međuvremenu obavili smo još neke razgovore unutar našeg Upravnog odjela i još smo dodatnih 15.000 kuna dali Domu. Mi znamo za njihove potrebe, znamo za problematiku s kojom se susreću i ograničena sredstava koja dobiju izravno iz nadležnog ministarstva stoga mislim da je pomoć i Županije i Grada Karlovca uvijek potrebna, i uvjereni smo kako će ta sredstva biti namjenski i svrsishodno utrošena, rekao je zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar.

zilik2

Ravanteljica Doma Maja Vučinić Knežević zahvalila se današnjim gostima na njihovoj podršci koja je svake godine prisutna.

– Pomoć je ove godine malo materijalno pojačana što će nam puno pomoći u nekim stvarima koje moramo učiniti vezano uz uređenje ustanove. Podrška je jako važna iz zbog toga što u skorijoj budućnosti ustanova postaje jedan oblik centra za pomoć lokalnoj zajednici i tada bi Županija, Grad i ustanova trebali biti u još prisnijim odnosima, rekla je ravnateljica.

zilik1

Inače, četvrti dan ZILIK-a obilježavaju likovne radionice – radionica crteža Tomislava Buntaka te radionica fotografije i kolaža Mije Vesovića. Kao i obično četvrtog dana održavanja kolonije na redu je večer za donatore. Tako je večeras u 19 sati organiziran program „Djeca doma za donatore”. Sutra je posljednji dan ZILIK-a, a radionicu vodi Ksenija Filipović. U 19,30 sati predviđeno je svečano zatvaranje ZILIK-a i ujedno otvaranje izložbe radova nastalih na ovoj likovnoj koloniji.

zilik3

Ples