stier_davor_ivo

KARLOVAC – Dok Europa polako izlazi iz krize, ona se u Hrvatskoj i dalje osjeća. Da bi izašla iz krize, Hrvatska mora pogledati model po kojem se Europa polako spašava. Tim razlogom europarlamentarac Davor Ivo Stier govorio je o Hrvatskoj i Europi nakon krize na predavanju u Gradskoj knjižnici ”Ivan Goran Kovačić”. Hrvatskom građanima potrebno je govoriti što će biti što će biti s Europskom unijom nakon krize kako bi se Hrvatska mogla pripremiti za to.

– Članstvo u EU Hrvatskoj je velika šansa za izlazak iz krize. Ne samo zbog europskih fondova kojima se svi okreću, već i zbog novog većeg tržišta, a time i većih gospodaraskih mogućnosti. Hrvatska može biti uspješna ukoliko zna iskoristiti svoje potencijale te u jednom tržištu od 505 milijuna stanovnika postati konkuretna. Mali i srednji poduzetnici i obrtnici moraju znati kako se plasirati na tom velikom europskom tržištu i kako u krajnjoj liniji imati koristi od novog tržišta, kazao je Stier.

Europske fondove treba gledati kao priliku za uvođenje novih tehnologija koje povećavaju konkurentnost te otvaraju nova radna mjesta. Karlovac u tom smislu može biti nositelj jednog novog vala gospodarskog rasta, napominje Stier te dodaje kako se mora i na nacionalnoj razini potaknuti i omogućiti to.

– Ne treba ići s mjerama koje će biti kontraproduktivne već je potrebno ulagati u budućnost, prvenstveno uložiti u znanje te u nove tehnologije, zaključio je Stier.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/stier_karlovac/*{/rokbox}