Završio ZILIK !

KARLOVAC – Večeras je u Domu za djecu Vladimir Nazor zatvorena 41. Zimska likovna kolonija.
I ove je godine ta manifestacija ugostila eminentne umjetnike, ljubitelje likovne umjetnosti te brojnu djecu iz gotovo svih dječjih domova u Hrvatskoj.

IMG_4920

Gosti ZILIK-a bili su i karlovački osnovci i djeca iz vrtića, ali i korisnici Doma umirovljenika “Sveti Antun”. Upravo njima zahvalila se na dolasku ravnateljica Doma za djecu “Vladimir Nazor” Maja Vučinić Knežević na svečanosti zatvaranja manifestacije koja iz godine u godinu raste i oko sebe okuplja sve više poklonika. Tom prilikom sudionicima kolonije dodijeljene su zahvalnice.   

Jedna od dugogodišnjih sudionica ZILIK-a je i karlovačka likovna umjetnica Ljubica Leš sa suprugom Joškom.

– Na ZILIK-u zajedno sudjelujemo više od deset godina i moram reći da nam je u srcu. Volimo kad možemo nešto novo naučiti, ali i kad djeci možemo pokazati što mi znamo, rekla je Ljubica Leš.

IMG_4904

Nakon svečanosti zatvaranja na kojoj je uz ravnateljicu govorio muzeolog i likovni kritičar Nikola Albaneže, svi nazočni mogli su razgledati izložbu radova nastalih na ZILIK- u 2014.  Dio opusa koji je nastao na ovogodišnjoj koloniji bit će izložen u galeriji ZILIK, u Radićevoj ulici.error: Content is protected !!