Policajci i policajke među najbrojnijim darivateljima krvi

KARLOVAC – Redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi započele su danas u Karlovcu. Ove godine Gradsko gruštvo Crvenog križa organizirat će 45 akcija, a današnja u Policijskoj upravi karlovačkoj jedna je od najposjećenijih.

Da su naši policajci zdravi i u formi dokazuje i njihov odaziv na redovne akcije darivanja krvi. Na svakoj akciji bude oko 60 policajaca i policajki koji se redovito odlučuju za ovaj humani čin.

Karlovački Crveni križ u svojim akcijama godišnje prikupi oko 2.500 doza krvi. U Karlovcu je oko 1.200 stalnih darivatelja krvi, a po prikupljenim dozama, naša županija je na 14. mjestu u Hrvatskoj. Među njima prednjači policija, koja svake godine organizira barem tri akcije.

Koliko su Karlovčani ali i ostali građani Hrvatske svjesni važnosti darivanja krvi govori i činjenica da tijekom Domovinskog rata niti jedna osoba nije preminula od posljedica nedostatka krvi, a prikupljeno je više od milijun doza. U Crvenom križu su zadovoljni odazivom na svoje akcije te pozivaju građane da i dalje ostanu ovako savjesni darivatelji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/krv_policija/*{/rokbox}