SDP Ženskoj grupi Korak donirao perilicu za rublje

KARLOVAC – Nakon što su zamrzivač dobili od HDZ-a, Ženska grupa Korak danas je od SDP-a dobila perilicu rublja. 2 tisuće kuna vrijedna perilica puno im je vrijednija od novca, kažu u udruzi, jer ovakvi uređaji u karlovačkom Skloništu za žene i djecu žrtve nasilja rade bez prestanka.

Karlovačko sklonište u ovim je trenucima popunjeno. U njemu boravi 15 žena i djece, te su im neophodni uređaji koje svakodnevno moraju upotrebljavati. Karlovački SDP se s udrugom prije ove donacije konzultirao kako bi doznali što im trenutno najviše treba.

Uz uređaje koje su dobili, Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja uskoro će trebati i novi prostor. Naime, kroz Sklonište je prošle godine prošlo 76 osoba, a već sada se stvara lista čekanja u prostor koji može primiti samo 15 žena i djece. Usprkos nedovoljnim sredstvima, Sklonište već godinama radi i brine o žrtvama obiteljskog nasilja.

Udruga kao što je Korak može biti primjer drugima, napomenuo je predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan, dodajući da će stranka dio svojih sredstava odvojiti za ovakve donacije.

Usprkos smanjenim dotacijama od Ministarstva socijalne politike i mladih, Grada i Županije, Ženska grupa Korak uspijeva prikupiti sredstva za rad, i to kroz natječaje Europske unije. Putem projekata uspjeli su zaposliti 8 ljudi, koji će raditi još najmanje godinu dana.

korak_sdp_perilica_2