“S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne” – na prosvjedu u Zagrebu i Karlovčani

ZAGREB – Mirnom prosvjedu roditelja djece s invaliditetom održanom danas u Zagrebu, priključilo se i desetak karlovačkih obitelji. Glavni razlozi prosvjeda su ukidanje statusa roditelja njegovatelja, prestanak financiranja asistenata, te novi zakon o ortopedskim i drugim pomagalima.

S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne, poruka je koju su i danas uputili roditelji djece s poteškoćama hrvatskoj Vladi. Pokušali smo utjecati na donošenje novog Zakona o socijalnoj skrbi, međutim naši zahtjevi nisu uvaženi, zato mirnim prosvjedom želimo ukazati na nepravdu.

Upućen je čitav niz zahtjeva, od veće pomoći države roditeljima djece s poteškoćama, osiguranja rane intervencije, otvaranja vrtića prema djeci s poteškoćama, do smanjenja administracije, jer dolazi do sve većeg ukidanja prava djece.

Bit je skrenuti pozornost javnosti, a pozornost predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića već su dobili, jer je prošli tjedan odrađen sastanak, za razliku od predstavnika Vlade koji ih nisu primili.

error: Content is protected !!