KABA

Buzet pobijedio u Karlovcu s minimalnom razlikom

KARLOVAC – U školskoj sportskoj dvorani odigrana je prijateljska utakmica između HRK Karlovca i Buzeta. Karlovčani su poraženi s minimalnom razlikom, 29:28. Iako rezultat to ne otkriva, domaći su tijekom susreta značajnije zaostajali za gostima iz Istre. U jednom trenutku prvog poluvremena imali su 8 pogodaka zaostatka, kad su malo jače potegnuli i do kraja prvog dijela smanjili na 17:12. U nastavku je Karlovac igrao bitno bolje, te su polako smanjivali prednost. Pred sam kraj izjednačili su na 28:28, ali Buzet je ipak zabio za pobjedu.
Domaći su u prvom dijelu igrali bez Borozana, koji ima problema s preponama, i od 15. minute bez Štrucelja, zbog crvenog kartona. Momčad se također mora navikavati na igru bez Luke Cindrića, najboljeg karlovačkog sportaša 2013. godine. Luka je u zimskom prijelaznom roku otišao u Metalurg iz Skopja, kod Line Červara.
Prvenstvo za Karlovčane počinje u utorak, 4. veljače. Teško gostovanje u Dubravi biti će prva “prava” provjera Đankovićeve momčadi oslabljene za Cindrića. Dva tjedna poslije toga na redu je utakmica protiv Bjelovara, a poslije toga Metaloplastika iz Šapca, osmina finala European Challenge Cupa.