SDP-ovci poručili: Politika je kriva za stanje u gradskim medijima, politika neka ih i riješi

KARLOVAC – Politička uhljebljivanja i trošenje novca bez kontrole, glavni su razlozi zbog kojih se gradski mediji Karlovački tjednik i Hrvatski radio Karlovac nalaze u ovoj situaciji. Politika je dovela do toga, politika mora pomoći da se iz sadašnje situacije izvuku, smatraju SDP-ovci.

Protiv smo spajanja i prodaje medija za jednu kunu zaposlenicima, prodaja je drugi naziv za likvidaciju dvaju medija koji jesu i moraju biti brend Karlovca. Uređivačka politika bila je loša, nisu se pratili trendovi, no sve je to riješivo, smatraju predsjednici gradskog i županijskog SDP-a Žarko Latković i Damir Mateljan.

Politika mora izaći iz ovih medija, no samo iz uređivačkog dijela, a u rješavanje problema moreju se uz grad uključiti i županija, ali i gradske tvrtke, jer primjerice Vodovod i kanaliacija, te Čistoća imaju veći udio u vlasništvu HRK-a nego li to ima Grad. Tvrtke suvlasnice trebale bi barem imati sponzorske ugovore s ovim medijima, a s druge strane plaćaju medijski prostor kod privatnih medija. Također Nadzorni odbori bi se trebali odreći svojih naknada.

U ovaj problem odmah se mora uključiti Gradsko vijeće, kao predstavničko tijelo svih karlovčana, bez obzira na političko opredijeljenje, no i javnost, jer ipak se radi o medjima koji se financiraju iz Proračuna, odnosno novcem poreznih obveznika.

Ovdje se radi o interesu svih Karlovčana, a prije svega o ljudskim sudbinama.

error: Content is protected !!