Brojni planovi na Veleučilištu, Karlovac će uskoro postati pravi studentski grad

KARLOVAC – Karlovačko Veleučilište nastavlja dinamikom kvalitetnog obrazovanja studenata, čime pokazujemo da nismo komercijalizirana visokoškolska ustanova, nego kvalitetno Veleučilište,kaže dekan Branko Wasserbauer. Na današnje dvije promocije diplome je primilo 120 studenata Strojarstva, Sigurnosti i zaštite na radu, specijalističkog diplomskog stručnog studija Strojarstva, stručnih studija Sestrinstva, Lovstva, Ugostiteljstva te specijalističkog diplomskog stručnog studija Poslovno upravljanje.

Najvažnije je što ove godine u realizaciju konačno kreće projekt izgradnje Studentskog doma, vrijedan tri milijuna eura, s kapacitetom 63 sobe i 153 ležaja. Završetkom ovog projekta, koji je predviđen u akademskoj godini 2015./ 2016., u našem će gradu moći studirati još više studenata iz cijele Hrvatske, ali i Europe, kaže dekan Wasserbauer.

Zadovoljni smo i prvom evaluacijom projekta Atrij znanja, koju smo prošli, što govori da se možemo nadati da će biti odobreno 30 milijuna kuna za natkrivanje atrija i uređenje suvremene knjižnice i ostalih sadržaja koji su u planu u tom prostoru, dodaje Wasserbauer.

Ovih dana potpisan je i ugovor sa Tehničkim veleučilištem iz Zagreba, te bi od nove akademske godine trebao biti otvoren još jedan studijski program.

Wasserbauer je današnjim diplomantima između ostalog poručio: Moto našeg Veleučilišta je U Zvijezdi do znanja, znanjem do zvijezda, stoga upamtite da je znanje najveća moć i stalno se usavršavjte i učite, jer jedino tako možete napredovati, a Veleučilište će uvijek imati otvorena vrata za sve svoje bivše studente.

promocija31012