Početak stvaranja nove turističke destinacije “Žitni put, Kupa – Sava”

KARLOVAC – Šest mjeseci nakon početka projekta “Žitni put, Kupa – Sava” potpisan je sporazum o suradnji članova koordinacijskog tijela koje će upravljati ovim 660 tisuća eura vrijednim projektom. Sporazum je potpisan danas u Karlovcu, a na projektu sudjeluje 17 partnerskih institucija i udruga iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je promicanje regije Kupa-Sava kao jedinstvene turističke destinacije, a najviše novca iz projekta bit će utrošeno na gradnju 26 metara dugačke replike žitne lađe na kojoj bi prvi turisti trebali zaploviti već u srpnju ove godine.

Nositelj projekta je općina Pokupsko, a partneri Grad Karlovac, Karlovačka županija, TZ Sisačko – moslavačke i Brodsko – posavske županije, Razvojna agencija Karla, udruga Zvono uz Kupu te parneri iz BiH. Osnovni cilj je turistička promocija hrvatske i bosansko-hercegovačke strane uz žitni put Kupe i Save.

Od 660 tisuća eura, 350 tisuća ide hrvatskoj, a 310 tisuća eura bosansko-hercegovačkoj strani. U sklopu projekta bit će izrađene zemljopisne karte, biciklističke staze, te unaprijeđen ruralni turizam. Sve to moguće je jedino prekograničnom suradnjom, složili su se sudionici.

Projekt bi trebao trajati dvije godine, a za to vrijeme trebala bi biti izgrađena već spomenuta žitna lađa, izrađen marketinški plan turističke promocije, organizirane radionice za obiteljska gospodarstva i tvrkte koji bi se željeli baviti turizmom u ruralnim područjima. Bit će izrađena i internetska stranica, kao i info centar projekta.

zitni_put_sporazum_2

error: Content is protected !!