KABA

Brojne aktivnosti UDVDR Ozalj – Žakanje u prošloj godini, tako će se nastaviti i ove

KARLOVAC – Brojne aktivnosti, većinom sportske, odradili su u prošloj godini članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Ozalj – Žakanje. Slično planiraju i u ovoj godini, uz financijsku pomoć grada Ozlja, općina Ribnik, Kamanje i Žakanje, te Karlovačke županije.

Članovi su osim u raznim sportskim aktivnostima bili aktivni i u brojnim radnim akcijama. Čišćenje Kupe, okoliša u Ozlju, ali i snijega s prometnica, samo sui dio provedenih aktivnosti.

U sportskim nastupima nalaze se u samom vrhu po rezultatima, prošle godine na državnom natjecanju osvojil su prvo i treće mjesto, a ove godine bit ćemo još bolji, kaže predsjednik UDVDR Ozalj – Žakanje Josip Lukežić.

Plan je obilježiti mjesto pogibije trojice hrvatskih branitelja s ovog područja, koji su poginuli u Oluji. Suradnja sa institucijama, kao i ostalim udrugama na visokom je niovu, a tako će se nastaviti i ubuduće. Ogranak trenutno ima 86 aktivnih članova, dok ih je prema podacima ukupno tristotinjak, stoga, kaže Lukežić, cilj je motivirati ostale da se priključe radu.