KABA

Opsada Hitne zbog padova na ledu; dio županije i dalje bez struje

KARLOVAC – Kiša koja se smrzavala u dodiru s tlom uzrokovala je probleme i na karlovačkom području. I dok su vozači očito ozbiljno shvatili upozorenja pa većih problema u prometu nije bilo, karlovačka Hitna imala je pune ruke posla s pješacima koji su tražili pomoć nakon padova na ledu.

– Od petka do nedjelje zaprimili smo 32 pacijenta koji su došli zbog posljedica pada na ledu. Petero ih je zadržano na bolničkom liječenju, a 27 otpušteno kući. Najviše padova bilo je u nedjelju – rekla nam je dr. Jasna Topić s Odjela objedinjenog hitnog bolničkog prijama OB Karlovac.  Nakon burnog vikenda Hitna je i danas imala posla s povrijeđenima uslijed padova, koji su samo stizali. Samo u jutarnjim satima zaprimljeno je još pet pacijenata koji su se ozlijedili na taj način. Zato, ako nije nužno da izlazite van, pokušajte izbjeći šetanje zaleđenim kolnicima. Pogotovo se odnosi na osobe starije životne dobi, koje prilikom padova riskiraju ozbiljne lomove i ozljede.

Zbog vremenskih neprilika dio županije ostao je bez električne energije. Djelatnici HEP-a danas su na terenu pokušavali otkloniti kvarove, a posebno kritično bilo je na ogulinskom području, gdje ekipe na terenu još uvijek saniraju štetu. Zbog nestanka struje u ovom dijelu županije otkazana je i nastava u svim školama.

– Ostajemo raditi do kasnih večernjih sati i nadamo se da ćemo do tada otkloniti sve probleme, a ono što preostane nastavljamo rješavati sutra – kaže Josip Kekić, zamjenik direktora HEP-a Karlovac, dodajući da je, osim u Ogulinu, problema sa strujom bilo i na ozaljskom području.