KABA

Liječnički sindikat vodit će dr. Damir Šimunović

KARLOVAC – Uhićenje predsjednika liječničkog sindikata Ivice Babića nije promijenilo ništa što se tiče naših zahtjeva, a njegove smjene za sada neće biti, iako će vođenje sindikata preuzeti Damir Šimunović, kaže predsjednica štrajkačkog odbora karlovačkog HLS-a Samija Ropar.

U Zagrebu je održan sastanak glavnog odbora liječničkog sindikata na kojem je zaključeno da smjene doktora Ivice Babića neće biti do pravomoćne presude. Neki mediji pretenciozno su pisali kako će dr. Babić sindikat voditi iz Remetinca, što nije istina, vođenje će preuzeti dr. Šimunović, kaže dr. Ropar.

Što se samog uhićenja doktora Babića tiče, mislim da je poslana poruka sindikatu, ali i cijeloj hrvatskoj javnosti. Liječnički sindikat uvijek je poštovao zakone, stoga istragu nećemo komentirati. Neka, kako to naši politači vole reći, institucije odrade svoj posao. No, trenutak i način uhićenja doktora Babića bacaju sumnju, već 20 godina pričamo o lažnim invalidima, o dr. Babiću već 10, a da n bude prvi uhićen uz takvu medijsku pratnju, doista je neobično, kaže Ropar.

O svemu će biti izviještena i europska javnost, odnosno Europska udruga liječničkog sindikata, kaže Ropar, te dodaje da će protestna nota biti poslana svim akredititiranim veleposlanicima u Hrvatskoj. Aktivnosti što se štrajka tiče nastvaljaju se kao i do sada, iako je podsjetimo, štrajk u mirovanju do sredine travnja.

U našim nastojanjima neće nas spriječiti ni uhićenja, zaključuje Ropar.