Hoteli već krenuli u potragu za sezoncima; u Karlovcu za sada 150 zainteresiranih

KARLOVAC – Premda nam se u situaciji kada je u dijelu naše županije zbog problema sa snijegom i ledom proglašena elementarna nepogoda čini pomalo nevjerojatno da nam se približavaju toplija godišnja doba, pripreme za novu turističku sezonu već su započele. Na karlovački Zavod za zapošljavanje već pristižu prijave potreba za radnicima, a kao i uvijek, najviše se traže sezonci koji će raditi u ugostiteljskom sektoru.

– Ovih dana hoteli su krenuli u objavu potreba za radnicima, a kao i prošlih godina, najtraženiji su KV konobari i kuhari, pomoćno osoblje u kuhinji, servirke, čistačice i animatori – kaže Žarko Vukobrat, pročelnik HZZ – Područna služba Karlovac. Hotel Milenij iz Opatije već je u siječnju krenuo u potragu za sezoncima, a ovih dana to bi trebali učiniti i hoteli Njivice Krk, Sunčani Hvar i Adriatic Luxury hoteli koji će zapošljavati u svojim objektima u Dubrovniku, Cavtatu i Mljetu. Prvi sezonci na Jadran bi trebali krenuti već u ožujku, no najveći broj njih počet će raditi početkom lipnja. Očekuje se da bi, kao i lani, posao u sezoni trebalo dobiti 900-ak nezaposlenih s karlovačke burze rada.

Za sada je interes za radom u sezoni, bilo na Jadranu, bilo u Njemačkoj na branju šparoga, jagoda i ostalog voća i povrća, iskazalo 150 nezaposlenih osoba s područja Karlovca i ostalih gradova i općina u Karlovačkoj županiji. Želite li se i vi okušati u sezonskim poslovima, još uvijek nije kasno da se javite na Zavod.

Inače, broj nezaposlenih u Karlovačkoj županiji i u siječnju je, kao i u cijeloj Hrvatskoj, nastavio rasti. Dok je na državnoj razini dosegnuta brojka od 380 tisuća nezaposlenih, u Karlovačkoj županiji ponovo je premašena brojka od 12 tisuća, točnije bez posla su službeno 12 094 osobe, što je 4 posto više nego prije mjesec dana. Premda se prva sezonska zapošljavanja očekuju već idućeg mjeseca, značajnije smanjenje crnih brojki na evidenciji nezaposlenih trebalo bi se vidjeti tek u travnju.

error: Content is protected !!