dolnja_recica_skupstina

DOLNJA REČICA – Obilježavanje 60 godina rada bio je središnji događaj prošle godine za DVD Dolnja Rečica, rečeno je na večeras održanoj skupštini društva. Tom prigodom pripala im je čast organizirati proslavu svetog Florijana na razini Vatrogasne zajednice grada Karlovca. 60 obljetnicu proslavili su i svečanom sjednicom krajem godine na kojoj su podijelili zahvlanice svima koji su im pomogli u radu, a DVD je dobio kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca kao poklon od karlovačke Vatrogasne zajednice.

– Godinu je obilježilo puno dobrovoljnog rada na uređenju doma, a iznimno smo ponosni na uspjehe naših natjecateljskih ekipa. Društvo ih ima 5, dvije ekipe od 6 do 12 godine i tri seniorske – žensku A i B te mušku B ekipu. Upravo će u 2014. godini naglasak biti stavljen na uvježbavanje natjecateljskih ekipa za koje smo lani uredili poligon za vježbanje, ispričao nam je predsjednik DVD-a Dolnja Rečica Janko Slaćanin.

– S operativnim snagama smo relativno zadovoljni, društvo broji 19 opretivaca s liječničkim pregledom, ali nedostaje opreme. Plan za ovu godinu je popuniti osobnu zaštitnu opremu za 10 operativaca, a u tri godine ovog mandata nadamo se da ćemo nabaviti opremu i za ostalih 9, kazao je zapovjednik DVD-a Franjo Slaćanin.

Stanje vozila je zadovoljavajuće, osim novog kombi vozila, tu su još dva vozila među kojima je i autocisterna tako da je trenutni vozni park sukladan propisima koje moraju zadovoljiti.

dolnja_recica_slacanin