buvljak1

KARLOVAC – Ekonomska kriza, recesija i neimaština riječi su koje već dugo vremena okupiraju našu svakodnevicu, a priliku da doskočite problemu praznog novčanika nudi Sajam rabljenih stvari simboličnog naziva “Imam – dam, dobro sam!”, koji je danas održan u Centru za mlade na Gazi u organizaciji udruge Eko Pan i proizvodne zadruge Baba Jaga.

Na ovom sajmu Karlovčani jednom mjesečno imaju mogućnost prodati, razmijeniti ili pokloniti stvari koje im više nisu potrebne, a cilj je olakšati tešku novčanu situaciju u kojoj se mnogi danas nalaze, te pokazati da se barem dio životnih potreba može riješiti stvaranjem alternative konzumerizmu i potrošačkom društvu.

I dok su se izlagači potrudili i na svojim štandovima i prostirkama ponudili zanimljiv asortiman second-hand odjeće, igračaka, knjiga i originalnih ručno izrađenih predmeta, ovoga je puta, nažalost, izostao veći interes kupaca.

Osim rabljenih stvari na sajmu se mogu naći i zanimljiva djela vrijednih i vještih ruku. I danas smo zatekli mlade kreativce za čiji ćete nakit, ukrase i igračke sigurno još čuti. “Vlastoručno izrađujemo unikatni nakit i ukrasne predmete, a ovakvi događaji odlična su prilika za nas početnike da svoj rad predstavimo drugima”, rekle su nam mlade kreativke Manja i Aleksandra.

Sajam rabljenih stvari i rukotvorina u Centru za mlade na Gazi održavat će se i nadalje jednom mjesečno, svake druge subote u mjesecu, a svi koji se žele uključiti u ovu inicijativu i na taj način promovirati kreativnost, štedljivost, solidarnost, razmjenu i recikliranje dobrodošli su da se pridruže, bilo kao izlagači, bilo u ulozi posjetitelja i kupaca.

buvljak2

buvljak3