TKD Banija u Švedskoj

KARLOVAC – U švedskom Trelleborgu održan je prvi bodovni G-1 turnir na kojemu je nastupila juniorska muška i ženska taekwondo reprezentacija. Na prvenstvu nastupilo je 1200 natjecatelja iz 344 timova i 40 zemalja. To je ujedno i bio trening turnir prije svjetskog prvenstva koje se održava od 23. do 26. ožujka u Kineskom Tajpehu. U sastavu reprezentacije nastupila je i članica taekwondo kluba „Banija“ Tena Kunović koja je u svojoj kategoriji imala 26 natjecateljica. Nakon dvije pobjede, protiv češke reprezentativke Dominike Hronove (6:5) i predstavnice Njemačke Isabel Beckstein (5:2), u borbi za medalju zbog udarca u koljeno morala je predati Asiji Bailey, brončanoj sa svjetskog prvenstva. Tena Kunović odrađuje završne pripreme s trenerom Nevenom Trbojević prije odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Na turniru M-2 u Vrbovcu, koji je otvorio taekwondo sezonu 2014 u Hrvatskoj, nastupilo je 570 natjecatelja iz 10-tak zemalja. Taekwondo klub “Banija” nastupio je s ukupno 11 natjecatelja u tri dobna uzrasta. Brončana odličja osvojili su: Mia Šnajder (4:2, 3:5),Leona Grubiša (5:0,4:7), Gabrijela Fehervari (4:0TKO,1:2) i Sara Todorović (9:7,0:3).  Bez plasmana ostali su: Rino Sučević (0:12), Filip Mikan (1:9), Niko Kunović (3:11), Mona Petrić (0:1GP), Katarina Latković (3:10), Nikola Petrović (6:9) i Lovro Perković.

Najbolja sportašica Duga Rese Tanja Bosiljevac odnedavno se pridružila TKD Banija. Tanja se registrirala za najbolji ženski kolektiv u Karlovcu, koji je ujedno i najbolji ženski juniorski klub u Hrvatskoj. Po riječima glavnog trenera Nevena Trbojevića od Tanje očekuje brzi i veliki napredak, te u ovoj godini nastupiti će na važnim natjecanjima kao što su: Dutch open, German, open, Belgian open, Austria open, Croatia open te državno prvenstvo gdje će braniti titulu državne prvakinje. Slijedeće godine biti će spremna za kvalifikacije za Europsko Prvenstvo. Tanja je već odradila klupske pripreme koje su se održale u Splitu gdje je prvi puta trenirala sa sestrama Zaninović.

error: Content is protected !!