Rijeke u stagnaciji, nema opasnosti od poplava

KARLOVAC – Iako je izlijevanje Kupe iz korita danas uzrokovalo probleme u nekim dijelovima županije, ali i samom Karlovcu, gdje je voda opet probila nasip na Drežniku, vodeni val kroz Karlovac je prošao bez većih posljedica. Premda su za ovaj tjedan najavljene nove oborine, iz Hrvatskih voda poručuju – nema razloga za paniku.

Korana se danas popela do 651, a Kupa do 677 centimetara, što je svega 20-ak centimetara ispod granice kada na snagu stupaju redovne mjere obrane od poplave. No, čini se da ovoga puta nema razloga za paniku i da se scenarij iz studenog prošle godine neće ponoviti.

– Trenutno je Kupa na 677 centimetara, a budući da vodostaji uzvodno padaju već satima, očekujemo da će do večernjih sati pasti i vodostaj u Karlovcu. Bez obzira na najavljene oborine, ni sutra ne očekujemo značajniji rast vodostaja. Moguće je da prijeđe 700 za koji centimetar, i da na snagu stupe redovne mjere obrane od poplave, ali ne bi trebalo doći do značajnijih problema – kaže Zoran Pavlović iz Hrvatskih voda – Ispostava Karlovac.

Iako su danas bile na snazi tek pripremne mjere za obranu od poplave, Kupa je na pojedinim prometnicama uzrokovala probleme. Zbog izljevanja zatvorena je za sav promet državna cesta D36 na dionicama Korininja – Šišljavić i Gradec Pokupski – Lijevo Sredičko te Obala Ivana Trnskog u Karlovcu.

error: Content is protected !!