KABA

Serijom predavanja o eko poljoprivredi građanima se predstavlja novoosnovana Udruga “EKOP”

KARLOVAC – Tek osnovana Udruga proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije “EKOP” ovih je dana počela sa svojim predavanjima na temu ekološke poljoprivrede. Prvo predavanje održano je sinoć, a tema je bila ekološko pčelarstvo. Na predavanju su se predstavili eko pčelari koji su govorili o razlikama između ekološkog i konvencionalnog pčelarstva te o problematici s kojom se proizvođači susreću kao što su primjerice poticaji. Između ostalih predstavio se i Lovro Krnić, vlasnik OPG-a ujedno i prvi ekološki pčelar u Hrvatskoj. Naime, on se eko pčelarstvom počeo baviti još 2002. godine. Predsjednik Udruge “EKOP”, također vlasnik OPG-a Robert Poturica, najavio je još dva zanimljiva predavanja uz koje će biti i degustacija proizvoda.

Tako će drugo u nizu predavanje o ekološkoj poljoprivredi biti posvećeno ekološkom uzgoju voća. Navedeno predavanje će biti 18. veljače s početkom u 18 sati. Serija predavanja završava u utorak, 25. veljače, također s početkom u 18 sati. Na tom će predavanju biti govora o ekološkom uzgoju lavande. Sva predavanja bit će održana u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

U novoosnovanoj udruzi tek je deset članova, a predsjednik kaže kako na području Karlovačke županije ima 100 – tinjak proizvođača eko proizvoda te se nada da će već ove godine povećati članstvo.

p1